Després d’un merescut descans a la nidificació, aquest 2018 ha volat el sisè pollet de trencalòs nascut a Andorra en un mínim de 40 anys. Felicitats! Malgrat això no s’ha pogut fer el seguiment amb càmera perquè al darrer moment ens  van canviar de niu.

Nova nidificació amb èxit de la parella de trencalossos d’Andorra sota l’atenta mirada de la càmera. En aquesta sisena temporada de la monitorització amb càmeres s’ha pogut seguir la temporada sencera des de la pre-posta fins l’envol del jove.

Després de molt esforç en la localització del niu d’aquest any 2017 hem deduït que la parella s’ha pres un any de descans en la reproducció. Tanmateix en el niu monitoritzat s’hi ha pogut veure la temporada de cria del Falcó pelegrí (Falco peregrinus)

Cinquena temporada de la monitorització del niu amb càmera. Seguiment i documentació d’un  nou  intent de reproducció amb fracàs per la depredació per part dels corbs del pollet quan aquest ja comptava amb més de tres setmanes d’edat.

Quarta  temporada de la monitorització del niu amb càmera. Seguiment i documentació d’un  nou  intent de reproducció amb fracàs per la mort embrionària en el període de la incubació.

Tercera temporada de la monitorització del niu amb càmera. Seguiment i documentació d’un  nou  intent de reproducció amb fracàs per la mort embrionària en el període de la incubació.

Segona  monitorització del niu amb càmera. Confirmació del canvi de la femella en la parella. Seguiment i documentació de l’intent de reproducció amb fracàs per l’abandonament de la incubació i la posterior predació de l’ou per part des corbs.

Inici de la monitorització del niu amb càmera. Irrupció d’un tercer individu a la zona,   desaparició de la femella de la parella. Seguiment i documentació  de la tercera nidificació amb èxit de la parella.

Seguiment de la població. Seguiment de l’intent de cria i fracàs en la reproducció al desaparèixer  el pollet del niu quan aparentment ja havia superat el període més sensible.

Seguiment de la població. Seguiment de l’intent de cria i fracàs en la reproducció en algun moment de la incubació o eclosió.

Seguiment de la població. Seguiment de l’intent de cria i fracàs en la reproducció en algun moment de la incubació o eclosió.

Seguiment de la població. Seguiment de l’intent de cria i fracàs en la reproducció en algun moment de la incubació o eclosió.

Seguiment de la població. Consolidació del nou territori de cria i seguiment de la segona nidificació amb èxit de la parella d’Andorra.

Seguiment de la població. Canvi de zona de cria. Consolidació de la parella però sense intent de nidificació.

Back to top